Det krisar i den svenska politiken

Häromdagen installerades den nya regeringen eftersom det krisar i den Svenska politiken. Nya regeringen eller ska vi kalla den den gamla vanliga dyngan. För inte kunde jag med blotta ögat se så mycket förändringar. Lövet stod där längst fram med 2 st MP-anhängare på var sin sida. Inget har förändrats.

Hade jag velat att det skulle ske en förändring? NJA jag tror inte det. Vi är knappt ett år från ett val så varför riva runt i denna soppa redan nu. I mina ögon kostar det bara en massa pengar som vi inte har. För nu måste det ju sina i ladorna efter  pandemin.

Men vad fick vi ut av denna misstroendeförklaring av regeringen? Hur mycket jag än tänker på det kan jag inte komma på så mycket. Lövet är fortfarande kvar. Nu med något annat och det så kallade januariavtalet är lika dött som Decemberöverenskommelsen. Det verkar mer som att politikerna sitter i sin sandlåda och kastar sand. Några kastar mer än andra. Andra får sitta på vänster eller höger kant med ryggen åt de andra. Ingen leker med varandra. Alla leker var för sig.

Är inte detta lekande så himla onödigt? Kan inte våra politiker leka tillsammans längre? Har de tappat förmågan att kommunicera? Är det dags att börja om på 0?

Frågorna är många och svaren säkerligen lika många.

Vi är verkligen i ett annorlunda och allvarligt läge. Det krisar med stort K och vi kommer gå en spännande framtid till mötes.

Jag är helt säker på att vi kommer se Lövet och co leka många nya lekar framöver. Men om jag gillar dom är en helt annan femma.

Kram Linda

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *