Ett fotografiskt möte i slottsmiljö.

Häromdagen styrde jag och familjen bilen mot Kalmar för ett fotografiskt möte i slottsmiljö. Kalmar Slott bjöd in till en fantastisk utställning av fotokonstnären Erik Johansson. Att bara gå in i Kalmar slotts vackra rum är en upplevelse i sig och att sen mötas av fotografier utöver det vanliga fick mig att jubla.

Självklart vill jag dela med mig av dessa bilder även till Dig som kanske inte har vägarna förbi Kalmar Slott i sommar.

Erik Johansson är född några mil från mitt barndomshem och kanske har vi gått på samma skola till och med. Bara det gör att jag känner mig än mer imponerad av hans verk. Idag bor Erik i Prag och verkar där som fotograf. Att lägga till minnet är att alla Eriks verk är fotograferade som sedan sammanfogas till en bild. Det ligger tusentals timmars arbete bakom en bild så luta dig bakom och njut av mina bilder där jag fotograferat av några av hans verk.

Inspirationen till sina bilder hittar Erik Johansson i det vardagliga livet. På utställningen får vi som besökare även ta del av hur bilderna skapas från början till slut.

Jag kan bara säga tack till Erik Johansson och Kalmar Slott för att vi fick ta del av denna magiska utställning.

Som ni redan förstått så kan jag verkligen rekommendera er att besöka utställningen Behind the Horizon av Erik Johansson.

Kram

Linda

 

2 kommentarer

  1. Hej Linda
    Såg hans förra utställning några gånger på muse’et Skara. Håller med, även den här verkar fantastisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *