En nyårsdag med eftertanke

Nytt år och en nyårsdag med eftertanke. En dag då jag försökt reflektera över det år som gått. Ett år som varit allt annat än vanligt. Ett år som går till historieböckerna. Ett år då hela världen höll andan.

När jag slår upp mina blå ögon på nyårsdagen brukar det innebära med blandade känslor i hjärtat. Denna morgon var inte annorlunda. Det där med att fira nyår har aldrig varit min grej. Att ge massa löften och stänga dörren till det gamla och tro att bara för att kl slagit 24.00 på nyårsafton är allt förändrat fungerar inte för mig. Att det jag inte lyckas göra föregående år skulle fungera bara för att det är ett nytt år blir bara flosker för mig.

Jag låter säkert tråkig nu. Kan känna det själv ibland men det är väl sådan jag är bara.

I år kan jag nog känna mig ännu mer pessimistisk till den här nyårsgrejen om vi skall kalla det så. I flera veckor har jag hört familj, vänner och bekanta uttrycka sig att GUD så skönt när detta skitår är slut och 2021 börjar då blir allt bättre.

Jag tror ni förstår vart jag vill komma. Att 2020 var ett minst sakt annorlunda år med utmaningar för oss alla mer eller mindre behöver vi ju inte diskutera. Men att allt skulle återgå till det vanliga eller för den delen bli bättre för att det nu har blivit 2021 kommer ju inte ske. Vissa saker kommer säkerligen förändras med ett nytt år men i min värld handlar det snarare om hur vi VÄLJER att hantera det.

Livet oavsett vilket år det är bjuder på utmaningar varken vi vill det eller inte. Vi får bara gilla läget och följa med. I dessa pandemitider gäller det ännu mer att acceptera livet och göra det bästa av det även om det är fruktansvärt. För livet är det vi har just NU inte om ett år. För om ett år kanske vi inte ens finns.

Jag förstår att när utmingarna är tuffa vill vi alla leva på hoppet. Tro är oerhört viktigt för att vi skall komma vidare. Men jag vill nog säga att vi alla måste bli bättre på att TRO varje dag och ta till vara på det som är nu.

Med mina pessimisriska tankar denna nyårsdag vill jag önska dig ett god fortsättning på ditt fantastiska liv.

Kram kram

Linda

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *