Ibland hatar jag livet svängningar (38av100)

Jag vaknade upp denna fredag den 7 april av fåglarnas kvitter och skymtande av en sol bakom molntäcket som låg över Öland. Jag såg framemot en skön fredag med jobb, gemenskap och en myskväll med sedvanlig tacos med sonen. Så kunde det blivit. Men det blev det inte.

Jag hade precis hämtat upp sonen vid 15.00 efter att tillbringat förmiddagen med en väninna inne i Kalmar. Förutom den underbara lunchen vi ätit hade vi hunnit med att spela in flera härliga film klipp till ett kommande event. Vi hade njutit av solen, vi hade skrattat och pratat allvar.

Det var helt perfekt. Jag hann till och med handla lite snabbt innan jag så hämtade upp min älskade unge.

Där slutar den fantastiska dagen.

Kl. 15.05 får jag första rapporten om att någon kört in i folkmassa i Stockholm. Jag ringer mina föräldrar för att se om de vet mer och jag sätter igång SvT play för att höra det sista om händelsen.

Sen dess har jag lyssnat och följt rapporteringarna från denna attack i Stockholm.

Innersta Stockholm är tomt och öde denna fredag. Vilket är så ovanligt.

Teatrar, biosalonger, TV program ställs in och alla uppmanas att hålla sig hemma.

Vi håller andan och väntar. Skall det komma något mer eller var det bara en enstaka infall?

Jag blir så förbannad och ledsen. De har lyckats igen. Nu hemma hos oss.

Attacken påverkar oss alla. Även om jag skiter i TV program eller annat så har vi alla ändå tvingats att ta ett steg tillbaka och inte kunna leva fritt.

Just nu hatar jag livets svängningar.

Mina tankar går självklart till de drabbade. Till de anhöriga som fått eller kommer få ett dödsbud denna fredag den 7 april 2017.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *