Vågar jag äta någonting alls snart? (32av100)

Jag måste erkänna att jag är inte den bästa på att välja hälsoalternativen i mataffären. Jag handlar nog ofta på lust och läser inga innehållsförteckningar. Men på senare tid har jag faktiskt börjat granska omgivningen lite mer. Jag kommer inte bli nitisk men jag är trött på att tillverkarna stoppar i onödiga ämnen i vår mat som vi inte behöver.

Häromdagen rapporterade t.ex SvD om att Palmolja kan innehålla höga halter av potentiellt cancerframkallande ämnen. Flera dagligvarukedjor har reagerat och börjat ställa krav på tillverkarna att ändra sina recept så de inte innehåller palmolja.

Bild lånad på nätet.

Palmolja är ett vegetabiliskt fett tillverkat från oljepalmen. Palmolja kan användas både som livsmedel och som råvara för bränslen, till exempel biodiesel. Palmolja förekommer i bland annat margarin, glass, kakor, choklad, snacks, stearinljus, tvål, rengöringsmedel och kosmetika.

När jag läste artikeln och började läsa på om palmolja blev jag riktigt illamående. En olja som kan användas både i glass och rengöringsmedel känns som långt ifrån vad jag vill stoppa i mig. Äckligt, vidrigt och mycket oroväckande.

Jag blir förbannad på livsmedelsbranschen för att de använder produkter som kan vara skadliga men mest arg blir jag på mig själv att jag inte är mer upplyst och mer intresserad över vad jag utsätter min kropp och framför allt min sons kropp för.

Hur korkad är jag inte?

Är inte JAG och min FAMILJ värd bättre?

Idag drog jag och gubben iväg på ett av våra små äventyr här på Öland. Vi svängde förbi ICA och köpte lite fika. Bulle och ett paket med färdiga kakor och en icke hälsosam dricka.

När jag väl svalt den färdiga kakan slår det mig undra vad den innehåller. Jo PALMOLJA.

Jag gjorde det igen. Jag var för lat att fixa en fika själv hemma. Jag köpte med ögat.

Varför väljer jag och andra produkter i butiken som uppenbarligen innehåller skadliga ämnen?

JO det är enkelt. Vi/jag är lata.

Nu kommer det bli hembakat framöver. Nu kommer jag göra ett aktivt val.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *