Jag är en för bra mamma ( 2av100 )

De senaste 5 åren har min familj fått lite extra stöd av samhället ( kommunen ) i form av avlastning. Jag och min son har behövt komma ifrån varandra då det är slitsamt emellanåt. Att leva med barn som behöver lite extra stöd tar på krafterna. Det kommer jag inte ljuga om. Att orka kämpa måste jag få hinna andas emellanåt. Att orka vara den som fångar upp och ger det där lilla extra måste min hjärna få vila.

Vår insats har varit beviljad genom socialtjänstlagen och fram till vi flyttade har det varit Växjö kommun som stått för insatsen. I och med att vi flyttade var det dags att söka samma insats i vår nya hemkommun.

Utredningskarusellen drog igång och jag fick sitta och berätta min och sonens livshistoria. Har man gjort det ett antal gånger så är just det en aningen tröttsamt. Däremot kan jag acceptera det. Det är så det går till i den världen.

Efter otaliga timmars utredning så kom då beslutet igår.

AVSLAG

Mörbylånga kommun tyckte inte vi var berättigad till en insats vi haft de senaste 5 åren. En insats som var för att jag skulle orka. Att beslutet blev avslag var väntat så jag bröt väl inte ihop totalt men jag kan ändå inte förstå dess resonemang.

11802630_10153226000834821_5561358428772434784_o

Jag brister inte någonstans i min föräldraförmåga. Jag är en för bra mamma för att få hjälp.

Det är ju i och för sig skönt att få ett kvitto på det.  Men det är samtidigt något jag tar som självklart. Det är väl klart att jag gör allt för att vara en bra mamma till mitt barn. Det är väl klart att jag kämpar in i kaklet för min son.

Tankegången att jag just är en bra mamma för min son är för att jag har haft möjlighet att landa. Tanka min hjärna, få sova och bara vara. Det resonemanget det existerar inte i denna utredningen.

Jag är en för bra mamma.

Då undrar jag, kanske du har ett svar.

Måste man vara en dålig förälder och brista i sitt föräldraskap för att få hjälp i dagens samhälle?

bloggbild

 

 

 

 

 

4 kommentarer

 1. Jag blir förbannad, upprörd, ledsen och undrar HUR långt ska det här behöva gå? Eftersom jag har sett din mammaroll live, så vet jag att du är en bra mamma, men även bra mammor behöver stöd och avlastning för att kunna leva.
  Kram <3

 2. Men oj Linda, vilket besked och vilken kamp! Det är märkligt att inte samma bedömningar gäller överallt, kan en tycka. Jag känner engagemang, jag är – som ordförande i Socialnämnden på Gotland – intresserad av dessa starkt människorelaterade frågor.

  Hur kommer du att hantera det här?

  1. Hej Maria
   Jag tycker som du att det inte borde vara så stor skillnad mellan kommunerna.
   Vad jag kommer göra? Antagligen ingen ting. Känslan kommunen har gav mig är att en överklagan inte kommer leda någon vart.
   Istället får jag bita ihop och kämpa vidare.

   Kram Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *