Skäms du för att tjäna pengar?

En samarbetspartner och vän till mig som jag också har fått äran att fotografera förra sommaren driver företaget Visio Business. Yasmin Casaca som hon heter skrev idag ett viktigt blogginlägg om att vi måste sluta att skämmas för att vi vill tjäna pengar.

Fotograf Linda Brolin
Fotograf Linda Brolin

Skäms du för att tjäna pengar?

Är du rädd för vad andra skall tänka och tycka?

Yasmin skriver följande på sin blogg

“Så vad är det som gör att du skäms över att (t.ex.) tjäna och vilja ha pengar i ditt liv? Är det rädslan för att andra skall tycka du har näsan i vädret? Att dom tror att du själv tycker att du är bättre än dem? Är det en skam för att du är orolig för andras åsikter generellt.

Oavsett anledning så är den inte nödvändig i ditt liv. Du mår så mycket bättre utan den skammen och rädslan. Och de flesta gånger så oroar vi oss mer för vad andra kanske tänker om oss, än att faktiskt göra sådant som vi verkligen mår bra av.

Och i ärlighetens namn så kan jag nästan lova att de flesta av de tankar du tror andra har om dig faktiskt inte ens är i närheten sant.

Och människan är som oftast så pass ”egoistiska” att dom inte ens tänker på vad du gör och vill. Och om dom tänker något negativt om dig så är det deras ansvar att ta hand om deras tankar (och kanske avundsjuka?) och alltså inte till för att du skall styras av dessa.

Och eftersom jag vet att du vill tjäna pengar och nå framgång men samtidigt känner en rädsla/oro/skam för detta, så vet jag också att det är just dessa (dina) tankar som håller tillbaka dig själv från att faktiskt göra det (tjäna pengar).”

Bild från Pixabay
Bild från Pixabay

Har vi fastnat i ett tänk att alla måste vara lika och det skall vara så där svenskt lagom? Är det därför vi skäms för att prata och tjäna pengar.

Gå in och läs Yasmin Casacas blogginlägg och berätta om du skäms för att tjäna pengar?

Fotograf Cristian Brolin Design Linda Brolin
Fotograf Cristian Brolin
Design Linda Brolin

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *