Vad gör ni på sportlovet?

Utanför mitt fönster ligger det fortfarande kvar lite snö. Solen vill inte riktigt komma in här nere vid viken så jag får njuta av vintern lite extra länge när den väl är här. Det är en kall morgon och jag har börjat fundera på vad ska familjen ska hitta på under sportlovet. Det är bara några veckor kvar innan barnen här nere i söder skall få en veckas ledighet.

Fotograf Cristian Brolin
Fotograf Cristian Brolin

När jag var liten längtade jag efter ledigheten och att det fanns snö på marken var ju självklart. Har inget minne av att det var barmark vilket det säkert var. Snöaktiviteter var ju bara ett måste. Ägna dagarna åt att åka upp och ner för backen med pulkan eller en tur till närliggande slalombacke var ett stående inslag under mitt sportlov. När jag ser mig i spegeln varje dag finns det fortfarande ärr efter otaliga slalomvurpor.

Det var äventyr det.

Min son är varken någon skridskor eller skidkille. Han har inte riktigt fått in grejen. Åka pulka däremot det är kul. Men då krävs det snö. Snö som ligger kvar och inte försvinner inom ngn vecka. Den stora frågan är ju kommer vi ha ngn snö på sportlovet? Ska vi satsa på vinterledighet eller söka oss mot solen?

Fotograf Cristian Brolin
Fotograf Cristian Brolin

De senaste 2 sportloven har vi tillbringat i Rom men i år har vi bestämt att det resmålet blir det inte. Så nu sitter jag och surfar runt för att få lite inspiration.

Jag har fastnat för sajten flyg.nu där jag lätt kan jämföra olika resmål. Priser hämtas från ett 20-tal resebolag och flera hundra flygbolag så att missa en bra flight gör jag inte. Förutom det hittar jag alltid bra tips på resmål. Kanske Dubai, New York, Barcelona eller varför inte Island. Några dagar i varma källor lät inte helt fel.

Vad kommer ni hitta på? Har ni någon tradition på aktivitet under sportlovet?

Fotograf Cristian Brolin Design Linda Brolin
Fotograf Cristian Brolin
Design Linda Brolin

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *