Välkommen som stadsminister Jimmy Åkesson

Jag är livrädd att vakna upp om några månader, dagen efter valet och läsa “Välkommen som stadsminister Jimmy Åkesson”.

MEN jag har börjat förbereda mig på att så faktiskt kan bli fallet. Jag har den senaste tiden märkt att fler och fler kommer att rösta på Sverigedemokraterna söndagen den 9 september 2018. I föregående valet upplevde jag många som sa att de skulle rösta på SD men som senare med valsedel i handen insåg att valet inte var det rätta. Men detta valet är det fler som inte ser något alternativ.

Hur mycket jag än försöker argumentera så faller jag platt. Mina vänner och bekantskapskrets mm har så många fler argument att rösta för SD än emot.

För i detta valet tror jag inte det handlar om vilket partiblock utan för eller emot SD.

Det kommer nog inte spela så stor roll vem man röstar på. För fler kommer rösta på SD.

JAG VILL INTE OCH JAG HOPPAS ATT MIN MAGKÄNSLA I DETTA FALLET ÄR SÅ FEL.

Jag hoppas jag vaknar upp den 10 september med ett annat resultat.

Vi har en massa olika färger, blommor att rösta på men den blå/gula blomman syns starkas i debatten.

Jag brukar fråga mina vänner och bekanta. ÄR du Sverigedemokrat eller kommer du bara rösta på dem? För mig är det en stor skillnad. Många säger att jag kommer rösta på dem för att ingen annan ger klara besked om migrationspolitiken. Ingen annan tar de hårda besluten och stoppar invandringen. Ingen annan kastar ut dem.

Här är väl det som kommer avgöra valet. MIGRATIONSPOLITIKEN

Den stora invandringen som varit de senaste åren har ju påverkat vårt samhälle negativt i många avseende. Vi kan skylla på massor av olika anledningar. Men för mig är den enkel. Vi har inte resurserna att hjälpa, stödja och visa vägen.

Hur mycket jag än vill att Sverige skall vara ett mångfaldens land och hjälpa/stödja våra medmänniskor oavsett nationalitet. Är vi för små och har för lite resurser.

MEN det skulle aldrig få mig att rösta på SD. Det måste finnas något annat parti/block/gemenskap/överenskommelse som kan reglera och få vår migrationspolitik att fungera.

Nu måste de andra partierna stiga fram och ta plats i denna debatt. Ta plats och våga diskutera i denna debatt. Våga visa sina ståndpunkter.

Så att min RÖST är till någon nytta. Så att alla kan rösta på det man verkligen står för.

 

 

 

4 kommentarer

 1. Ja du, inte fasiken e det lätt inte.
  Som god man till ensamkommande har jag sedan hösten 2015 fått en inblick i ett system som e helt galet – och samtidigt fått relationer med människor som är helt fantastiska. Och det sura är ju att det är de som drabbas av att systemet är allt annat än smidigt och effektivt.

  Problemet med SD som jag ser det är ett som är så enkelt att det nästan är svårt: vi får mer av det vi fokuserar på. Går inte att öppna en tidning idag, eller klicka sig in på en media-sida på nätet, eller slå på TVn – det handlar om SD i olika former, rutigt, randigt och prickigt, hur jag än vrider och vänder på det så snackas det SD. Och det tror jag är farligt. Känns så i alla fall…

  Men samtidigt – vi måste prata OM det som funkar och inte funkar, det e jag helt med på, fast så många av argumenten som florerar tycker jag är rena rama nyset och det gör det svårt att faktiskt samtala om det.

  Som du märker, jag velar, vet inte riktigt varken in eller ut. Vet bara att jag vill leva i en värld som bygger på gemenskap och solidaritet, på omsorg och respekt om varandra och jag kan inte för mitt liv se att ett Sverige med SD i regeringsställning skulle bidra till det.

  1. Precis som du skriver SD är överallt. Därför hoppas jag att alla andra tar ett steg fram och ger oss ett alternativ. Blir synliga i detta val.
   För gemenskap, solidaritet, omsorg och respekt är så viktigt i vårt annars så fina samhälle.

   Tack för din kommentar.

 2. Jag håller med, är livrädd! Jag är också förbannad. Särskilt med argumentet att “det finns inget bättre att rösta på så kan lika gärna ge SD min röst”. Såg en bild på IG som speglade det så bra. Med parellellen: “Jag kom inte på vad jag skulle laga för mat idag, så jag äter bajskorv”.

  Jag kommer definitivt inte rösta på SD. Någonsin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *