Varför finns det pojkflicka och inte flickpojkar?

Häromdagen slog det mig när jag lyssnade på en ljudbok som delvis handlade om transvestiter att varför finns det pojkflicka i vår vokabulär men inte flickpojkar?

Jag har då aldrig hört att någon säger han är en riktig flickpojke och sen är det inget mer med det.

Däremot slänger vi oss med “pojkflicka” var och varannan dag. Att en tjej eller kvinna går klädd i mer manliga kläder är det ingen som lyfter på ögonbrynen för. MEN kommer det in en pojke eller man i kvinnokläder då stannar hela världen upp.

Tyvärr tror jag att mer än en människa tänker “vad är fel här”.

Jag har vänner vars små pojkar velat gå till förskolan i klänning och det har blivit ett ramaskri och möten med rektorn. För det är inte accepterbart att pojkar går med klänning. Men som sagt jag tror aldrig att rektorn engagerar sig om en tjej kommer i en minikostym. Då läggs nog huvudet på sned och det sägs att hon är allt en liten pojkflicka.

Är det inte lite konstigt trots allt?

Jag personligen bryr mig inte vad folk vill ha på sig. Valet är väl trots allt fritt.

 

 

 

 

5 kommentarer

 1. Det har du rätt i! Finns många aspekter här, men det viktigaste för mig är din sista rad. Varför bryr vi oss ens om vilka kläder som bärs. Jag är väldigt ointresserad av utseende rent allmänt och kläder specifikt.

  1. Ja varför bryr vi oss ens om det. Är ju helt oviktigt.

   Men ändå spännande att just det skall skilja på vilket kön vi har. Synen borde vara den samma.

   Kram

 2. Så rätt så – gamla strukturer som sitter som berget. Eller som bara slinker ur vår mun utan en tanke. Tror nog att det är både och men det är bra att du skriver om det.

 3. Bra skrivet! Har inte reflekterat över detta då i min värld så är alla lika och ”hen” får gå klädd precis som ”hen” vill

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *