Finns det lata snorungar?

Facebook är ju en källa till mycket information. Sann som osann och det gäller att vara källkritisk vilket inte alltid är lätt. Jag hittade en artikel som nyheter24 publicerat. Det är Nicole Rydén som skrivet artikeln, Det heter “jobb” för att det är jobbigt att jobba era lata snorungar. Den handlar om Nicoles syn på dagens ungdomar och vad de tycker är viktigt. Hon beskriver även sin egna resa in i arbetslivet. Hon menar också på att snorungarna måste skärpa sig och inse att de är levande CV`n

” Jag har träffat många av er bortskämda och lata ungdomar som tackat nej till jobb. Det har liksom inte lirat riktigt med era sov rutiner- det är jobbigt att gå upp om morgnarna, eller åka en längre bit till jobbet, det är också pinsamt att behöva plocka skräp och städa”

” Ni måste förstå att ni är livs levande CV:n som kan sälja er varje dag till omgivningen. Främst lära er vad pengar kommer ifrån, och hur man måste slita för att få dem. Era föräldrar hämtar inte bara pengar ur väggen utan att behöva sätta in dem först.”

Hela artikeln hittar du här

Är det såhär vi ser på dagens ungdom? Är de lata snorungar som bara vill ha allt men inte göra något själv?

När jag växte upp var man totalt ute och en looser om man inte fixat sig ett sommarjobb. Det var det viktigaste jag hade att fixa på våren. Jag började jobba redan som 14-åring i disken på ett värdshus. Där efter avlöstes jobb på fabrik och inom vården. Den erfarenheten gav mig oerhört. Framförallt gav det mig självförtroende att jag kan tjäna egna pengar.

Dagens ungdomar får de inte det självförtroende? Har ungdomarna blivit för bortskämda och lata för att ens bry sig?

Hur ser du på saken?

 

 

Kommentar

  1. Det är alltid svårt att generalisera, men visst har inställningen till arbete förändrats tycker jag. Som arbetsgivare märker jag rätt stor skillnad på inställning hos yngre än äldre. I den yngre generationen är det inte självklart att ta eget ansvar för jobbet, är min erfarenhet. Egna intressen går gärna först. Man vill gärna ha vägledning fast man egentligen kan, och att någon annan tar ansvar för beslut. Men det gäller verkligen inte alla! Är rädd för att det blir ännu värre framöver, när jag ser hur många förädrar idag sopar banan framför sina barn och låter dom styra det mesta… Märker att jag låter som värsta surtanten, men…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *