Det är när något händer vi går samman. (42av100)

Vi lever fortfarande i någon form av chock att lilla Sverige drabbas av en terrorattack. Vi är mitt uppe i det och idag häktades mannen som utförde dådet. Polismakten med flera jobbar hårt för att utreda dådet. Våra nyhetskanaler rapporterar ständigt om det.

Förklarligt är det i stort sett det enda som vi pratar om.

MEN

Världen har inte stannat och den fortgår och många andra saker händer. För det är när något händer som vi alla får en väckaklocka i huvudet och vi lyfter blicken och ser vår nästa.

Det kan störa mig att det alltid måste ske något för vi uppskatta varandra och livet. Men antagligen är mänskligheten sådan.

Attacken i fredags kl 14.53 samlade hela Stockholm och större av landet. Terror skall inte krossa oss. Vi skall tillsammans gå starka ur detta trots att 4 människor fick sätta livet till och flera blev skadade.

Tillsammans är vi starka.

En stor händelse har liksom kommit i skymundan när denna attack kom. Vilket jag tycker är tråkigt och det är bussolyckan.

Det är när något händer vi går samman

I Marks kommun har mer än 750 privatpersoner och företag samlat in över 580 000kr i dags datum. Pengar är tänkt att gå till de olycksdrabbade familjerna så att de kan få rätt stöd. Att de skall klara av att gå vidare.

Det är helt fantastiskt vad vi kan göra tillsammans när vi lyfter blicken lite högre.

Glöm inte bort att lyfta blicken oftare. En medmänniska bredvid dig på gatan kan behöva din hjälp idag.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *