Hon tog sats och hoppade.

Har du någon gång sagt att du vill göra något annat i ditt liv som att byta jobb, flytta utomlands eller bosätta dig på landet? Det har jag. Vissa gånger har jag varit så nära att göra det men inte vågat. Jag tror att det finns fler än jag som inte vågar ta det där steget. Min gästbloggare Malin som ni mött tidigare här på min blogg tvekade också men hon tog sats och hoppade och idag berättar hon om hur hon gjorde och hur det gått. Malin ger er också möjligheten att åka med på en Workation till Frankrike. Om det läser ni om längst ner i detta inlägg.

Allt började egentligen på Perhentian Island i Malaysia. Det var vår första resa under vårt utlandsuppdrag. Efter en rätt tuff start i Kina med dubbelsidig lunginflammation och en cocktail av starka mediciner som jag fick via dropp. Så kom vi iväg och landade på en liten härlig ö i det SydKinesiska havet.

perenthian-islands-485323_1280

När jag satt där och bara var glad över att ha fått sjukhusets tillåtelse att åka och med en sträng förmaning att absolut inte dyka eller snorkla….så kände jag mig så levande. Ibland behöver man bli riktigt sjuk eller vara enormt långt hemifrån för att inse att man riktigt lever.

Jag bestämde mig där och då för att på sikt leva mer platsoberoende. Det var en längtan som bara växte inom mig och jag var taggad för utmaningen. När man väl startar en process….eller sätter en boll i rullning…

NÄR MAN TVEKAR

Två år senare hade jag läst alla böcker jag kom över, rest över halva Asien, drivit ett inredningsprojekt, startat en expat blogg, skissat på en bok och tittat på lösningar för att starta ett företag. Däremot var jag tillbaka på mitt jobb i Sverige och med en befordran till chef…och bollen stannade av. Jag kom ihåg att när jag en dag satt och hade ännu ett bra event avklarat och fina siffror på pappret och att allt var sådär perfekt…men inom mig hade det kommit ikapp mig. Jag kände mig inte levande. Jag saknade spontanitet, jag avskydde att prata om väder och vilken bil man skulle ha…att shoppa lockade mig inte alls.

Jag insåg att jag som chef för ett shoppingcenter inte kunde stå för att leva en enda dag till på det sättet. Att jag helst ville packa en väska och sätta mig på en öde ö och bara skriva. Tyvärr går det inte att bara göra så när man har lån, barn och åtaganden. Så vad ska man göra då när ”livet skaver”. Allt är perfekt men man är inte lycklig.

13389169_10153703702652081_1314926782_o

VAD GJORDE JAG?

1. Jag gjorde en Bucketlist och en Moodboard. På min bucketlist skrev jag allt jag drömmer om att göra eller åstadkomma i mitt liv. Från att vandra Inka leden i Peru till att ö-hoppa i Söderhavet. Min Moodboard blev fylld av vackra bilder och entreprenörsdrömmar och varje gång jag tvekar, så tittar jag bara på den och då vet jag…..exakt vad jag ska fokusera på.

2.. Jag funderade på vad min passion var. Vad var det som jag älskar att göra? Det brukar oftast vara det man gör bäst. Därför kombinerar jag nu lifestyle och business coachning med marknadsföring och affärsutveckling. För att jag kan och för att det är kul!3

3. Vi köpte en fastighet i Frankrike, en investering, något att ha som bas då vi behövde tid att ”landa och bygga upp vår tillvara här hemma” innan vi åker ut igen. Det bästa vi har gjort. Vi använder den som en bas och åker så mycket som möjligt mellan Sverige och Frankrike. 4. Jag började omge mig med människor som gav mig energi, som var på samma resa som mig. Entreprenörer med driv och andra digitala nomader. Det har varit en viktig nyckel för mig.

4. Jag ”hoppade”. Jag bestämde mig för att nu var det nog. Att vara lycklig var viktigare än att det såg bra ut på pappret. Jag sa upp mig och startade företag.

Nu hjälper jag företag med kommunikation och PR och är online coach på Tidningen Topphälsa. Jag coachar de som vill bli digitala nomader eller är stressade och vill hitta helheten i livet. Jag vaknar varje dag med ett driv och en glädje över att kunna göra skillnad. Det är inte alltid lätt att vara företagare men så värt det.

 

ENTREPRENÖRSRESA

Något jag vill tipsa dig om är att jag också arrangerar en entreprenörsresa till Frankrike. Den första är fullbokad och är i mars men nu har jag släppt ett till datum och har bara några platser kvar. Är du redo att förändra ditt liv och börja starten på något nytt. Eller har du varit företagare ett tag men få nya idéer och energi och inspireras av andra entreprenörer och företagare? Vill du följa med oss till den lilla byn Saint Paul De Vence på Franska Rivieran och yoga, hänga med på workshop och lära dig mer om hur du gör ditt företag synligt online i min kurs ”Brand Your Business”? Då är den här resan något för dig. Gå in här och läs mer om resan http://bit.ly/2kCXZwa

16602844_648357882016336_3061778714988512965_n

ATT VÅGA DRÖMMA STORT

Nu när jag tänker tillbaka på den där dagen då jag satt där på stranden…full av tvivel men samtidigt så redo att påbörja någonting nytt. Då inser jag att jag släppte all min rädsla….all oro över att misslyckas… Jag kommer ihåg hur jag log lite för mig själv och så hoppade jag ….livet är till för att levas och jag började leva där och då.

Malin Hammar-Blomwall

Tack finaste Malin för ditt fina inspirerande inlägg.

 

 

Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *