Your wings already exists, all you have to do now is fly

I dagens blogginlägg lämnar jag över tangenterna till en gästbloggare. Låt mig få presentera Lifestyle Coachen Malin Hammar-Blomwall på Your Lifestyle coach som kommer gästa min blogg några gånger framöver. Malin vill idag göra er uppmärksamma på att livet pågår för fullt och det är viktigt att ta till vara på det NU.

malin hage

Malin Hammar-Blomwall har tidigare varit verksam inom media och fastighetsbranschen som chef och affärsutvecklare. Nu driver hon företaget Your Lifestyle Coach där hon är livs och karriärscoach (onlinecoach på tidningen Topphälsa) och hjälper företag att nå ut med sin onlinekommunikation. Hon hjälper andra att nå sina mål och följa sina drömmar genom att ta tag i helheten. Hon vill inspirera till att våga och att inte vänta, eftersom livet väntar inte.

”Your wings already exists, all you have to do now is fly”
Någonstans inom oss så har vi en längtan, en längtan till något mer. Vi vet att vi har ett liv och att det pågår just NU. Tar du verkligen tillvara på det fullt ut eller vet du med dig att du behöver något som gör att du kommer igång? Jag har själv funderat mycket på varför jag började min inre resa, min utveckling för att hitta mitt syfte.

Efter några år i Asien där jag hittade tillbaka till mig själv och vad jag tycker är viktigt så började jag göra en livsförändring. Jag ”hoppade” och tog tag i det jag har drömt om att göra. Det var nu eller aldrig. Ibland måste vi komma till en sådan gräns, där det inte finns någon återvändo. Nu när jag är här och bitar har fallit på plats, så bara vet jag. Det var det HÄR som jag var/är ämnad till att göra…. just nu. Att inspirera, att hjälpa.

Glädjen jag känner när jag ser hur någon från att ha varit stressad och sammanbiten, blommar ut och det glittrar i ögonen…..den känslan är värd precis allt! Att göra skillnad för någon, på mitt sätt. Hur det ser ut imorgon eller nästa år, det vet jag inte. För mig är själva resan det som räknas, inte destinationen. Om du inte vet vad ditt syfte är…eller ”your purpose”. Så börja med dig själv.

pexels-photo-192530

Fundera över vad som är viktigt för dig, vad driver dig, vad är din passion? Hur ser andra på dig och vad du kan? Tar du emot när någon ger dig en komplimang lika mycket som när någon kritiserar dig? Jag tänkte dela några övningar (övningarna är hämtade från Dreams to Reality) som du kan göra för att komma närmare vad du drömmer om att göra genom att identifiera styrkor som kan hjälpa dig vidare.

Ta fram ett block och en penna (även om jag är digital så tror jag på att den här övningen är bra att göra genom att skriva själv).

Hur långt har du kommit?

Vilka mål har du redan uppnått? Var har du gjort förbättringar? Var inte blygsam – var glad för varje prestation – stora som små! Det är viktigt att du erkänner dina tidigare prestationer som en del av dina erfarenheter.

1. Fundera på vad du har åstadkommit i livet hittills när det gäller:

Din hälsa, Din personliga och känslomässiga utveckling, Ditt förhållande med familj, vänner, kollegor och pengar. Din karriär, jobb, studier Dina resor, Hur du behandlar andra, Hur du behandlar dig själv, Vanor som du har ändrat

Skriv ner minst 15 saker som du har uppnått hittills i livet kring de punkter jag gav förslag på i ditt block.

Ta fram det som andra tycker är bra med dig

Vi är så hårda på oss själva och snabba att identifiera ev. fel och brister. Vi är desto sämre på att identifiera våra styrkor. När någon ger oss en komplimang är det lätt att snabbt byta ämne eller inte ta åt sig av orden.

2. Vilka komplimanger får du av andra 

Stanna upp en stund och ta åt dig när någon annan säger något bra om dig.

Tänk tillbaka på ditt liv och reflektera över alla komplimanger du fått. Tänk på några bra saker som någon har sagt till dig. Vad sa de att du är bra på? Har någon sagt till dig att de är ”avundsjuka” på dig för något du gör bra. Vad har de varit stolta över hos dig?

A. Lista minst 10 positiva saker som någon sagt om dig.

B. Kontakta (via e-post, sociala medier eller live) minst 5 personer och be dem berätta vilka dina topp 4 egenskaper är. Vad gillar de bäst med dig? Det här kommer att kännas lite obekvämt och du kanske känner att du verkligen inte vill göra det. Gå ut ur din ”comfort zone” och gör det ändå. Skriv sedan ner de egenskaper som de du kontaktar stämmer in på dig,

Identifiera dina resurser

Se tillbaka på det du har svarat hittills. Ser du ett mönster? Ser du vad andra tycker är dina största styrkor? Vad har varit dina största tillgångar för att nå dit du är idag?

A. Skriv ner minst fem egenskaper som du tror att du har, efter att ha läst/hört vad andra säger om dig.

B. Skriv ner minst fem skäl, till varför du tror att du har gjort de framsteg du har hittills i ditt liv? Vad gjorde du för att komma dit? Vilka färdigheter använde du? Vilka kvalitéer och egenskaper kan du dra nytta av?

Hoppas att du får ut något av de här övningarna som gör att du känner att du nästa gång någon säger något bra om dig verkligen ”suger åt dig” istället för att byta ämne. Att du använder allt det du hittills har lärt dig av livet, till ett verktyg till att lära dig mer.

Nu vill jag att du blundar en minut….och tänker på hur din väg ser ut. När du öppnar ögonen läs de här raderna igen som jag startade med. ”Your wings already exists, all you have to do now is fly”….. Är du intresserad av att rita din egen ”Roadmap” tillsammans med mig så titta gärna in här och läs mer

Copy of Copy of future (4)

Tack Malin för dina kloka ord och välkommen tillbaka till min blogg med fler härliga inlägg.

Fotograf Cristian Brolin Design Linda Brolin
Fotograf Cristian Brolin
Design Linda Brolin

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *