Har vi rätt att mobba?

President Trump har ni suttit några dagar vid makten och han radar upp både det ena och andra beslutet som får omvärlden att reagera. Att han gör tvärtemot alla andra är nog ingen nyhet. Vi skulle kunna säga att han går sin egen väg och på den vägen lär han köra över både en och två personer. Jag stödjer inte hans synsätt överhuvudtaget och skulle vi sitta ner över en kopp te skulle våra åsikter gå längt isär.

MEN är det rätt att mobba honom för det? Är det rätt att driva häxjakt? Är det rätt att göra honom till åtlöje?

Jag tycker inte det. Han är den person han är och borde inte göras till åtlöje. Att vi protesterar, skriver på listor och gör uppror för hans roll som president är något helt annat än att mobba. Om Trump gör olagliga övertramp skall han straffas för det men inte genom häxjakt på nätet.

Bild lånad på nätet
Bild lånad på nätet

Bilder sprids över hela världen. Bilder som jag tycker är mobbning.

Jag kan förstå att det kan finnas ngt roligt över det och att han skall utmålas på sämsta sätt. MEN om vi kan göra det mot USA´s president kan vi göra det mot vår granne eller närmaste vän.

Våra barn där vi skall föregå som förebilder lär göra likadant. Jag tycker inte det är okej.

Bild lånad på nätet.
Bild lånad på nätet.

De två olika presidentparen målas upp som den goda och onda. Det var bättre förr. Sämre nu. Så kan det absolut vara men äger vi ändå rätten att mobbas.

Detta har i åratal även förekommit här hemma i vårt avlånga land. Våra politiker får ständigt utstå skämtbilder och påhopp för sin personlighet. Vi är hårda och kräver att mobbningen skall försvinna bland våra unga men vi är då inte det minsta bättre som vuxna.

Kanske dags att tänka till.

Fotograf Cristian Brolin Design Linda Brolin
Fotograf Cristian Brolin
Design Linda Brolin
 

2 kommentarer

  1. Bara så ni kan kolla själva.. Donald Trump och Ivanka hade samma kläder som kläderna av Iranska kungaparet 1975…
    En detalj för många….

  2. Jag håller helt med dig! Jag tänkte samma tanke igår kväll när jag bläddrade igenom mitt flöde som var fyllt av förlöjligande av Trump och Melana ställt mot Obama och Michelle som framställs som supergulliga tonåringar. Jag gillar verkligen inte den nye presidenten men att mobba och ständigt göra sig lustig över honom är inte rätt väg att gå. Vi kan välja att fokusera på de bra sakerna i världen och vad vi kan förbättra och förändra under tiden istället. Förändring börjar ju alltid hos en själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *