I min bokhylla

Helgen börjar närmar sig och tid för en kopp te i soffan och en go bok kanske infinner sig. Jag har rotat runt i min bokhylla och hittat en riktigt gammal favorit som följt mig under många år. Av någon anledning har jag inte haft hjärta att göra mig av med denna boken som säkert stått i bokhyllan i mer än 20 år.

Vem snodde osten? hur vi tacklar förändringar. Boken är skriven av Spencer Johnson

15978985_10154405059032144_634368311_n

Du hittar boken här

Adlibris skriver såhär om boken Vem snodde osten har länge toppat världens bestsellerlistor. Det är en insiktsfull och roande berättelse om hur vi kan lära oss att tackla förändringar i arbetsliv och privatliv. Boken berör viktiga livsfrågor som vi alla ställs inför, oavsett ålder.

Jag tycker det är en lättläst bok med en handling som får dig fast. Boken handlar om fyra fiktiva gestalter. Det är mössen Sniff och Snabb och pysslingarna Suck och Stön. De har alla olika personligheter likt oss människor och handlar där efter. Du får följa dem genom labyrinter i jakt efter ost.

Missa inte denna härliga bok där det kan låta så här.

” Han hade varit så rädd för att inte hitta ny Ost att han inte ens velat leta. Men sedan han började sin resa hade han hela tiden funnit tillräckligt mycket Ost i gångarna för att hålla sig vid liv. Nu såg han fram emot att hitta mer. Bara att se fram emot detta var spännande i sig.

Hans tidigare tänkande hade förmörkats av oro och rädsla. Han hade brukat tänka på hur det skulle vara att inte ha tillräckligt med Ost, eller på att Osten inte skulle räcka så länge som han ville. Han hade ägnat mer tid åt att tänka på vad som skulle kunna gå på tok, än vad som skulle kunna bli bra. Han hade på allvar trott att Osten aldrig skulle försvinna och att en förändring inte var rätt. Men allt det där förändrats den dag han lämnat Oststation C. ”

Lycka till med läsandet

Fotograf Cristian Brolin Design Linda Brolin
Fotograf Cristian Brolin
Design Linda Brolin

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *