Kvinnorna vid vägkanten

Igår tog vi bilen och styrde söderut till en vacker by jag på måfå pekat ut på kartan. Att lägga massa tid på rekognosera har aldrig varit familjen Brolins sak utan vi kör fullt ut och improviserar om så blir fallet. Vägarna mot kuststaden San Felice Circeo var inte av den bästa kvalitén men BMW förde oss i rasande fart. Trots farten lyckades jag se de där kvinnorna vid vägkanterna. Kvinnorna som säljer sig själva. Kvinnorna som förnedras på ett helt obeskrivligt sätt. Kvinnorna som män köper för sex.

Bild lånad på nätet
Bild lånad på nätet

Under vår tur på några timmar kom det bli fler och fler kvinnor utmed vägkanten och ett konstant obehag knöt sig magen. Hur kan detta bara få förekomma? Mina tankar snurrar. Hur har dessa kvinnor hamnat i denna situationen att sälja sig själva. Att det kommit att bli ett alternativ.

Det allra skrämmande var när en sexköpare svängde in precis framför oss. Till synes en helt vanlig man. Vilken man som helst i mängden. En man som ville köpa sex. En man som ville utnyttja en kvinna för pengar.

Jag skrek rakt ut.

Jag hittar en artikel från 14 sept 2008 att Italien har tagit tag i deras prostitution och lagstiftat att det är olagligt numera. Att prostitutionen skulle bort från gator och parker. Trots det är det fortfarande lagligt inomhus. I Roms ytterområden och landsbygd är det fortfarande  accepterat än om olagligt.

Kvinnorna strosar runt på påfarter till motorvägar och sitter utmed vägkanterna på landsvägarna. Väntandes på sexköparen.

Bild lånad på nätet.
Bild lånad på nätet.

Detta är ju verkligen inget nytt men inte f****n hör det hemma 2016 i ett moderat samhälle. Inte skall kvinnor behöva sälja sin kropp för pengar. Sälja sin kropp för överlevnad.

Mitt hjärta blöder. Kanske kan jag förstå kvinnorna som gör allt för överlevnad. Kanske för att mätta sina barn. MEN aldrig kan kommer jag förstå hur de män som stannar tänker. Hur kan de ens bli upphetsade? Det är så avskyvärt jä**a äckligt, förnedrande och olagligt.

Min känsla är vad kan jag göra?

Jag googlade runt och hittade RealStars.  RealStars är en oberoende ideell organisation som grundades 2010. Deras  syfte är att verka för en bättre värld fri från sextrafficking. RealStars arbetar både nationellt och inom EU genom kampanjer och opinionsbildning och där budskapet – Fair Sex- uttrycks i både design, konst och mode. För att stoppa trafficking  fokuserar vi på efterfrågan – utnyttjandets motor och verkar för en sexköpslag inom EU.

Jag tror om alla gör lite så kan vi tillsammans förändra. Hjälp mig och RealStars att få bort kvinnorna utmed vägkanterna. I Sverige, Italien och resten av EU.  Skriv under du också att prostitution och trafficking skall bort här. Min röst har de fått.

Tillsammans är vi starka, tillsammans kan vi förändra.

Kram

Linda

12195999_10153433709664821_4416363162796785302_n

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *