En kommunal såpa

Den som skrev och regisserade Sveriges senaste Kommunala dokusåpa har nog inte förutsett att den skulle få sådan genomslagskraft. Att 10 000 medlemmar skulle välja utträde och att hela Sveriges journalistkår jobbar övertid. Att skandaler, fastigheter och spritnotor kunde få ett sådant nyhetsvärde. Att det skulle uppröra så mycket människor.

Tänk om det vetat det. Hade de då skrivet såpan på något annat sätt. Hade de då förstått att man inte kan leka med andras pengar. Att medlemmarnas förtroende är viktigare än en Jack Daniels på krogen. Att de hånar de som allt för länge känt ett förtroende för sitt fackförbund. Att man sparkar på de som redan ligger.

Bild lånad på nätet.
Bild lånad på nätet.

Men är vi verkligen förvånade att detta händer? Är det inte såhär det fungerar i stort sett överallt ? Eller försöker Sverige sätta sig på höga hästar igen och vara bror duktig. Låtsas som att vi inte är köpta och att korruption förekommer. Att vi inte ger mutor för egen vinning skull.

De som tror att det inte händer här måste nog vakna till.

Det handlas med andras pengar och det skrivs av till både höger och vänster. När det kommer upp till ytan och skådas av allmänheten, då hänger man ut första bästa och börjar skylla i från sig. Blånekar och ljuger. Sen kryddar man till hela dokusåpan med en avgång och ett snyfttal.

Den kommunala dokusåpan var inte sämre den. Idag fick vi beviset på det. Ordförande Annelie Nordström drog igång med något välformulerat försvarstal. Att man försöker släta över det med att Kommunal är otidsenliga, inte hängt med, stannat kvar i det gamla och att omvärlden har förändrats.

Herregud. Vilken skola har de gått i ??? Eller skolkade det mesta av tiden.

Har det någon gång varit tidsenligt att använda andras pengar på frikostiga spritnotor, lyxiga resor till London, nakenshower och gratis semesterboende för personer i ledningen? Hur kan ett fackförbund INTE hänga med om nu omvärlden har förändrats?

Jag skulle snarare vilja påstå att det saknas en satans massa respekt i den ledningen. En respekt för sitt uppdrag, sina medlemmar och för samhället.

Eftersom detta inte kom som en chock för mig så är det bara att inse att vi tappar respekten i vårt samhälle.

Hela såpan är så tragisk att jag börjar tappa förtroendet för samhället i stort. Frågan är vilken annan dokusåpa som skrivs eller regisseras just nu ?

Vilka snyft tal som skrivs. Vem som står näst på tur att skriva in sig på arbetsförmedlingen ? Eller kan kvittera ut en fallskärm att hoppa ut i ?

En sak är säkert.

Det räcker inte för mig att ” från djupet av mitt hjärta. Förlåt, förlåt oss, förlåt mig ” tal för att förtroendet skall komma tillbaka.

AVGÅ hela bunten. UT.

In med nytt och gör om och gör rätt. Det går lika bra att ha strategimöte med en kopp kaffe i Kommunals konferensrum. Besluten blir inte mer effektiva med en Jack Daniels på en Engelsk pub. Om nakenhet behövs för att budgeten skall gå ihop får väl ordförande göra en svängom på diskmaskinen.

Kram

Linda

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *