Glöm inte av vårt vackra Sverige

Fotograf Linda Brolin

Vid niotiden i morse packade jag in fikakorgen och hunden och drog iväg mot Blekinge. I Järnaviks Båthamn mötte jag upp ett blivande Herr och Fru par för en bröllopskonsultation på vackra Tjärö.

Järnavik ligger utanför Bräkne-Hoby någon mil från Ronneby. En liten by som börjar och slutar i stort sett på samma ställe. Men så vackert. En liten hamn som myllrade med båtar, kajaker och färjan som tog oss till Tjärö.

Tjärö är ö som jag aldrig besökt men som jag blev förälskad i direkt. Färjan går hela sommaren varje timme. På ön finns otroligt vacker miljö men också vandrarhem, restaurang, café, båt- och kanotuthyrning. Det är en ö ni måste besöka.

Fotograf Linda Brolin
Fotograf Linda Brolin

Vi hade ju verkligen vädret med oss idag. Solen strålande så vackert och jag saknade verkligen min familj.

Jag hade velat haft dem med och utforskat ön tillsammans. Sprungit över klipporna, fikat och njutit av denna vackra utsikten.

Insett hur otroligt vackert land vi bor i.

Fotograf Linda Brolin

Glöm inte bort vårt vackra Sverige.

Glöm inte bort alla smultronställen som finns runt hörnet, som inte kostar en förmögenhet att besöka. Glöm inte bort vår natur.

Många barn och ungdomar lägger mycket av sin tid vid spel, mobiler och tv:n nuförtiden. Det ligger kanske inte i tiden att packa picknickkorgen och ge sig ut i Svenska skärgården på sommarlovet. En resa ut i världen lockar kanske mer.

Fast vårt vackra land är i många avseende lika fint.

Förutom att jag förälskade mig i Tjärö blev också min fyrbente följeslagare det. Han sprang fritt runt och visade vem som var störst på ön. Lite som Zlatan på en fotbollsplan.

Fotograf Linda Brolin

Jag uppmanar er alla. Att denna sommaren packa lite fika och bege er till ett svenskt resmål. Inte ett hotell i närmaste stad. Ge er ut i naturen. Njut av vårt vackra land.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *