För ett år sedan skrev jag… (22av100)

Den 22 mars 2016 satt jag och författade ett blogginlägg efter att följt nyhetsuppdateringarna hela dagen. Terrorismen hade tagit EU med storm.

För ett år sedan skrev jag.

För bara 4 månader sen kunde vi se människor fly för sina liv i Paris. Idag var det dags igen. Idag var det dags för EU att åter igen drabbades för en terrorattack. En grupp människor flyr inga medel att skada civila människor. En konstellation har sådan makt och pengar i överflöd att planera och genomföra fruktansvärda attacker. Idag måste vi nog alla inse att vi kommer inte komma undan denna ondska. Vårt lilla land i norr är numera mitt i det. Rädslan kryper in under skinnet på oss och vi skakar på våra huvuden.

Hur kunde detta hända? Hur kan vi 2016 leva i en värld med så mycket ondska?

Att angripa Bryssel är ju på ett sätt att angripa hela EU. Där finns människor från alla EUs länder. Där finns på något sätt EUs hjärta.

Jag är ärligt livrädd. Just nu befinner min man sig i luften och känslan sitter där. Kan något hända?  Kommer vi ses igen?

Själv skall jag inom några dagar besöka flygplatser runt om i Europa och det känns inte bekvämt längre. Att avboka alltihopa känns lockande just idag. På något sätt har de ju vunnit. Terroristerna jublar. De har skrämt mig och många andra. Visat att de har kraften att förstöra. Kraften att föda ondska i vår värld.

Mitt hjärta blöder för vår värld.”

Idag ett år senare den 22 mars 2017 har vi återigen drabbats av en attack. Ännu är det oklart vem eller vilka som ligger bakom den vansinnes körningen genom London som dödat och skadar oskyldiga.

Finns det någon koppling eller är det bara en fortsättning på denna terrorism som inte verkar ha något slut.

Mitt hjärta blödde och blöder fortfarande.

NÄR? HUR? skall detta ta slut.

Ska det vara så svårt att leva i en värld med fred.

Bild lånad från Pixabay

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *