Politisk lekstuga

Solen börjar gå ner över sjön Como i norra Italien. I något av de vackra husen på andra sidan sjön sitter säkerligen George Clooney och smuttar på sin Espresso. Själv sitter jag mitt emot på altanen och njuter av att få blogga på ett himmelskt vacker plats. Temperaturen har ännu inte sjungit under 25 grader. Just nu klagar jag inte.

20160704_213235

Färden hit över de magiska alperna har fått mig att fundera på både det ena och det andra. En av mina funderingar har varit på svensk politik och mitt egna engagemang i frågan. Kanske en konstig fundering under en färd med familjen genom Europa, men eftersom Almedalsveckan är igång gör politiken sig påmind i mitt sociala medieflöde.

Genom åren har mitt intresse varit väldigt svalt för politiken. Jag har till och med varit en soffliggare och valt att stanna hemma på självaste valdagen. I dagens pressande samhällsklimat känns ju det fruktansvärt. Nu om något är demokratins röst oerhört viktig. Att få vara med och påverka är oerhört priviligierat och något vi alla måste göra. Våga stå upp för vårt land och tro på en bättre värld.

received_10153864798297144

Varför mitt engagemang har varit så lågt har jag kommit fram till är att jag allt som ofta uppfattar politiken som en viss lekstuga. Nu får jag säkert några bloggkollegor och vänner på mig. Jag vet att det finns oerhört kompetenta politiker som varje dag gör allt för att förändra och föra vårt land framåt. Tar tuffa beslut som säkerligen varken du eller jag skulle göra.

MEN

Trots det tappar jag allt som ofta intresset då jag tycker det blir lite lekstuga över det. Då jag inte har fördjupat mig något extremt i den politiska världen följer jag den mest i media. Det kan ju i och för sig vara en anledning. Media väljer att vinkla politikernas ord och sätt att framföra sitt budskap. För att göra mitt inlägg lite tydligare skall jag måla upp en typisk lekstugebild i politiken.

Vi står inför en debatt med alla riksdagspartier. Jag sitter hemma fastklistrad med en kopp te för att äntligen kunna ta del av och skapa mig en uppfattning om vilket parti som skall få min röst i kommande val. Kompetenta partiledare tar plats bakom sitt tilldelade podier. Vissa väl förberedda med en bunt papper framför sig. Nysminkade tar sedan debatten sin början. Det går inte många frågor in i debatten då jag totalt tappar intresse och förtroende för våra politiker. Varför?? Jo istället för en Tv-studio ser jag nu mest en sandlåda framför mig med en hop med ungar som inte riktigt älskar att leka med varandra. Annie tycker inte lika som Stefan. Anna försöker få Jonas att förstå att Monopol är mycket bättre än att spela Yatzy. Gustav blir osams med Jan och tillslut är det Jimmy som får sista ordet och bestämmer att de kastar sand på varandra.

Att diskutera viktiga frågor och partiernas skillnader försvinner allt som ofta i debatterna. Det handlar mest om vilken partiledare som lyckas bäst som person. Inte vilken partiledare som lyckas föra fram sitt partis talan bäst. Vem som lyckas få flest tittare att tro att deras partiprogram är det rätta för Sverige. Till slut den som lyckas säga HELA kollegans namn perfekt.

Är det bara jag som stör mig att det alltid skall sägas för och efternamn. STEFAN LÖVÉN menar du att…. Ja ANNIE LÖÖF det gör jag…

Jag stör mig något oerhört och stänger allt som oftast av TV. Struntar i debatten.

Nu kanske det är just jag som uppfattar det så här. Jag skulle hellre se en debatt eller diskussion om hur vårt land skall styras. Vilka skillnader finns i t.ex skatte, integration eller miljöfrågan.

När jag står där på valdagen och skall göra mitt val går jag endast på känsla. Det är sällan jag känt mig tillräckligt förbered att göra ett riktigt bra val.

Nu här i vackraste Italien har jag bestämt att min syn på politiken måste ändras och när jag står inför nästa val skall jag vara ordentligt förbered och veta att jag kan stå för mitt val.

Debatterna i Tv:n skall inte vara min källa för att skaffa mig kunskap. Jag skall inte sitta och störa mig på lekstugedebatter.

Nästa gång skall jag vara påläst till 100%

Kram Kram

Linda

12195999_10153433709664821_4416363162796785302_n

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *